När jag bodde i USA så var en av mina laster blåbärsbagels, sega härliga blåbärsbagels med färskost är så gott! Jag har alltid velat testa att göra dem själv, men inte riktigt kommit till skott, så idag blev det äntligen dags! 10 Blåbärsbagels30g jäst4dl ljummet vatten2dl upptinade avrunna blåbär1msk honung2tsk salt 11dl vetemjöl Gör så här1. Lös upp jästen i vattnet och blanda i blåbär, honung, salt och vetemjöl till en smidig deg.2. Delas i 10 bitar och rulla till bollar och låt dem vila 10 minuter.4. Gör ett hål i mitten och forma dom till cirklar, låt jäsa 30-40 minuter.5. Sjud upp vatten i en kastrull, lägg i bagels och låt sjuda 1 minut per sida.6. Tag upp och lägg dem på ett galler så de torkar lite. Pensla med ägg.7. Grädda i 210 grader tills bröden fått fin färg, ca 15-20 minuter. (värm ugnen till 250 grader och sänk temperaturen till 210 när du stoppar in bröden) Kör degen 3-4 minuter, degen ska vara rätt fast och kunna arbetas med händerna utan att den klibbar. Dags att jäsa! Färdigjästa bagels Använd den bredaste och djupaste kastrull/stekpanna du har för att det ska vara enkelt att vända den. Servera med något gott pålägg, t.ex färskost och skinka!