Blixtfrallor! När du vill ha nybakat bröd snabbt! Dessa är så bra eftersom du kan antingen göra dem ljusa eller lite grövre beroende på vad du gillar. Just dessa gjorde jag med grovt rågmjöl. Topping är helt valfritt, det blir fint med lite vetemjöl på bara också. Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept! Blixtfrallor - snabbt enkelt bröd, 10-12 st 3,5-4 dl vetemjöl 2 dl rågmjöl, graham eller annat grovt mjö, eller vetemjöl om man hellre vill ha ljusa frallor 2 tsk bakpulver 0,5 tsk salt 2 msk honung 2,5 dl mjölk Topping Sesamfrön, vallmofrön Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Blanda vetemjöl, rågmjöl, bakpulver och salt i en bunke. 3. Tillsätt honung och mjölk och blanda snabbt ihop till en deg. 4. Tippa ur degen på ett lätt mjölat bakbord, kavla ut och stansa ut lagoma rundlar och lägg på plåt med bakplåtspapper. 5. Pensla med vatten och strö över valfri topping eller lite mjöl. 6. Baka mitt i ugnen i 10-12 minuter tills de är gyllene både över och under. Vill du ha fler goda bröd hittar du fler recept här: Fredriks bröd