Dessa breadsticks var så otroligt enkla att göra, och smakade som... ja jag vet inte hur jag bäst kan förklara det. Lite som en blandning mellan långjäst bröd, surdegsbröd och ciabatta i ett! Jag smaksatte dem med parmesan och timjan, men här går det att vara precis hur kreativ som helst. Nästa gång ska jag nog testa lite Västerbotten och dillfrö... MUMS! Dessa är perfekt om man ska ha grillkalas och vill göra något annat än en vanlig baguette :) Ingredienser till 40st. 25 gram jäst 5 dl ljummet vatten 1 dl mjölk 10 g salt 2 msk honung 750 g vetemjöl, + mjöl till utbakning Smaksättning Parmesan Torkad timjan Gör så här: 1. Smula jästen i en bunke. Häll över det ljumma vattnet och mjölken och rör till jästen löst upp sig. 2. Tillsätt salt, honung och allt mjöl. Arbeta snabbt ihop till en rätt lös deg. Plasta bunken och låt jäsa i en timme. 3. Sätt på ugen på 250 grader. 4. Pudra bänken med lite mjöl och tippa ut degen utan att knåda den. Pudra lite mjöl ovanpå degen också för att inte degskrapan ska fastna. 5. Dra ut degen till en lång rektangel. Använd degskrapan och dela den i 40 bitar. Ta en bit och dra och snurra lite till en breadstick och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. 6. Finriv lite parmesan. Strö över pinnarna tillsammans med timjan. 7. Baka mitt i ugnen 7-8 minuter tills de fått en fin färg. Här ser du hur degen jäser :) https://youtu.be/t3UECNqBMys