Underbart smakrika brioche-hamburgerbröd! Mjukt inkråm och mer smak än vanliga ljusa bröd. Briochebröd är med mer smör och innehåller ägg. När man gör en riktigt god burgare så tycker jag att det ska vara ett riktigt gott bröd också! Hamburgerbröd, 24 st 50 g jäst 2 dl vatten 3 dl mjölk 2 msk honung 2 ägg 14-15 dl vetemjöl special 2 tsk salt 200 g rumsvarmt smör Pensling: 1 ägg Gör så här: 1. Smula jästen i en bunke, blanda ner vatten och mjölk och rör tills jästen löst upp sig. 2. Tillsätt honung, ägg, vetemjölet, salt och smör och arbeta degen i maskin i 10 minuter. Degen ska vara rätt så lös, man ska kunna ta på den utan att den klibbar på fingrarna. 3. Täck bunken och låt degen jäsa i 60 minuter. 4. Tippa upp degen på bakbordet och dela i 24 lika stora delar. 5. Forma hamburgerbröden genom att dra degen med fingertopparna in mot mitten runtom hela degbiten. Fortsätt göra så tills brödet är slätt på botten. Vänd sedan på brödet och lägg skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. (Se bild nedan) 6. Täck plåten med duk och låt jäsa ytterligare en timme. Sätt ugnen på 225 grader. 7. Pensla hamburgerbröden med uppvispat ägg och baka mitt i ugnen i 8-10 minuter tills de har fått fin färg. 8. Låt bröden svalna helt innan du delar på dem. Bröden går utmärkt att frysa. Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept!