Idag blev det en brioche fylld med parmesan och örter. Det nalkas spelkväll och lasagne så jag kände att ett gott bröd skulle passa utmärkt! Ett härligt lufigt bröd som smakar gudomligt gott! Ingredienser125 g rumsvarmt smör25 g jäst3 msk vatten3 st ägg1/2 tsk salt1/2 msk socker300 g mjöl30 g finriven parmesan2 msk hackade färska örter efter smak Gör så här:1. Smula jästen i en bunke och rör ut med vattnet2. Tillsätt salt och socker och arbeta ned mjölet till en rätt fast deg3. Tillsätt det rumsvarma smöret lite i taget till det är helt blandat med degen4. Ställ degen i en bunke med lite plastfilm på i kylskåpet 1-2 timmar så degen blir riktigt kall5. Blanda parmesan och örter6. Ta fram degen ur kylen och dela degen i 10 bitar7. Platta ut varje bit till en rund kaka och lägg i lite ost och örter, vik ihop igen till en boll.8. Placera bollarna antingen i en briocheform, eller en rund springform. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 1,5 timme. (Jag hade även lite ost och örter över så det fick också åka på:)9. Baka av brödet på 225 grader 15-20 minuter