Att baka bröd i långpanna är verkligen enkelt, och du får perfekt bröd som räcker till många på ett kick! Det här receptet är på ett ljust bröd som blir riktigt fluffigt och passar perfekt att frysa in om det inte allt skulle gå åt på en gång! Vill du ha tips på fler goda bröd så hittar du alla mina recept här: Fredriks bröd Bröd i långpanna 2,5 dl mjölk 2,5 dl vatten 50 g jäst 2 tsk salt 1 msk honung 11 dl vetemjöl Gör så här: 1. Blanda mjölk och vatten i en kastrull, ljumma upp till 37 grader. 2. Smula jästen i en bunke och häll på mjölkblandningen, rör om så att jästen löser upp sig. 3. Tillsätt salt, honung och vetemjöl. Knåda till en smidig deg som är lite kladdig. Täck bunken och låt jäsa 30 minuter. 4. Smörj en långpanna med smör eller olja. Tippa ur degen i en långpannan ca 30x40 cm och platta ut den med fingrarna så att den täcker hela botten. Täck med duk och låt jäsa ytterligare 30 minuter. 5. Sätt ugnen på 225 grader. Skär degen i rutor, använd lite olja på degskrapan så fastnar inte degen. Strö över lite vetemjöl om du vill (Jag tycker det blir snyggt) 6. Baka mitt i ugnen i cirka 20 min. 7. Låt svalna på galler. Bröden blir extra saftiga om man inte har i så mycket mjöl. Kladdar degen mycket när du trycker ut den i långpannan kan du ta lite mjöl på fingertopparna. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Hoppas du gillar det här brödet och vill testa det! Ett annat gott bröd i långappa med lite fröer i är det här: Långpannebröd med fröer