Jag har ju en stor kärlek till mina familjerecept, och ibland får jag ta del av andras familjerecept vilket jag uppskattar så mycket! Förra veckan fick jag ta del av det här supergoda brödet i långpanna av Farmor Ingrid Andersson, jag var tvungen att testa det direkt :) Brödet blev högt, saftigt, smakrikt och sååå gott! Tusen tack Ingrid! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Bröd i långpanna, 16-20 bitar1,5 dl havregryn3 dl kallt vatten3 dl kall standardmjölk50 g jäst2 tsk salt4 msk brun sirap1 ägg1 dl fint rågmjöl eller rågsikt11-12 dl vetemjölGör så här:1. Blötlägg havregrynen i vattnet och låt svälla 2 timmar.2. Blanda ner jäst och mjölk och rör tills jästen löst upp sig.3. Tillsätt salt, sirap, ägg, rågmjöl och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen 5 minuter i maskin eller dubbelt för hand. Degen ska vara lite klibbig.4. Täck bunken och låt jäsa 20 minuter.5. Smörj en långpanna med smör, tryck ut degen jämnt över hela pannan. Pudra med vetemjöl och skär 16 eller 20 delar. Täck med duk och låt stå på varmt ställe, gärna i solen genom fönstret! När degen dubblat i storlek har den jäst klart, mellan 1-2 timmar.6. Värm ugnen till 250 grader. Ställ in brödet och dra ner värmen till 200 grader och baka cirka 15 minuter tills brödet fått fin färg. Jag delade brödet i 16 bitar vilket ger rätt stora bröd, det går superbra att dela det i precis så många delar du vill. Man kan även baka ut degen och skära brödet innan man lägger det i pannan, men jag tycker det här är ett enkelt sätt att baka ut långpannebröd.För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Lycka till, och åter igen, tack för receptet! Vill du ha fler recept som du kan baka i långpanna så hittar du alla mina recept här: Baka i långpanna