Jag bakar ofta bröd i långpanna och idag blev det ett bröd med rågsikt, linfrö och vetemjöl. Det blev riktigt fluffigt och smakrikt och perfekt att baka i långpanna så att man får många bröd direkt. Jag dryser alltid in de här bröden så har jag bröd till frukost sen. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Bröd i långpanna med rågsikt, 16-20 st. 50 g jäst 6 dl mjölk 2 msk honung 1 msk salt 1 dl linfrö 6 dl rågsikt 8-9 dl vetemjöl Gör så här: 1. Smula jästen i en bunke. Ljumma mjölken till 37 grader och blanda med jästen. 2. Tillsätt honung, salt, linfrö, rågsikt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen i maskin 10 minuter eller dubbelt så lång tid för hand. 3. Täck bunken och låt degen jäsa till dubbel storlek, 30-40 minuter. 4. Smörj en långpanna med smör. Tippa upp degen på lätt mjölat bakbord och kavla ut till en jämn rektangel lika stor som långpannan. Min långpanna är 30x40 cm. 5. Fördela degen jämnt i långpannan, strö över lite rågsikt och skär ut rutor med en degskrapa eller kniv. Mitt ögonmått är lite trasigt så mina blir alltid lite ojämna :) 6. Täck långpannan med duk och låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader varmluft. 7. Grädda brödet i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter tills det fått fin färg. 8. Låt svalna på galler. Gillar du också att baka i långpanna som jag gör så har jag samlat MASSOR av recept åt dig här: Baka i långpanna