Små söta bröd i muffinsformar passar perfekt när man vill bjuda på ett gulligt portionsbröd. Det här brödet blir riktigt saftigt och smakrikt, och du kan välja att ha på många olika sorters topping. Jag hade på pumpafrön, sesamfrön och solrosfrön på mina bröd i muffinsformar. Nästa gång jag gör dem ska jag testa att ha på lite ost, det kommer säkerligen att bli supergott! Vill du ha fler tips på goda bröd hittar du alla mina recept här: Fredriks bröd Bröd i muffinsformar, 32 stycken 2,5 dl vatten 1 dl havregryn 2,5 dl mjölk 50 g jäst 100 g rumsvarmt smör 1 msk honung 2 tsk salt 10-11 dl vetemjöl Pensling: 1 ägg sesamfrön, solrosfrön, pumpafrön Gör så här: 1. Koka upp vatten med havregryn och låt sjuda en minut. Dra av från plattan och rör ner mjölken. Låt svalna till 37 grader. 2. Smula jästen i en bunke. Tillsätt degvätskan och rör tills jästen löst upp sig. 3. Blanda ner rumsvarmt smör, honung, salt och nästan allt vetemjöl. Arbeta till en smidig deg som lossnar från kanterna av bunken. Cirka 5 minuter i maskin eller 10 för hand. 4. Täck bunken och låt jäsa 30 minuter. 5. Tippa upp degen på lätt mjölat bakbord. Knåda den lätt och dela i två delar. 6. Rulla ut varje del till en lång limpa och dela varje i 16 bitar. Stoppa bröden i muffinsformar. Är de i stål, smörj formarna med lite smör eller olja först. Papper så behöver du inte smörja. 7. Ställ de små formarna på en plåt, täck med duk och låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 8. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över valfri topping. 9. Baka mitt i ugnen 10-12 minuter till bröden fått fin färg. De här bröden är väldigt trevliga att baka och bjuda på till middag. Då kan man duka med bröden och alla får sitt egna bröd. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika