När vi var på konstannten i Floby så testade jag ett bröd som var rullat i chiafrön innan man bakade det vilket gjorde att chiafröna fick en otroligt god rostad smak, det var jag tvungen att testa! Chiafrön har ju inte riktigt någon smak, men när man rostade dem så blir de otroligt goda och lite nötiga. De här chiafrallorna bör testas! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Bröd med chiafrön, 16 st 50 g jäst 3 dl ljummet vatten 1 dl naturell yoghurt, 3% 1 dl olivolja 1 msk honung 2 tsk salt 11-12 dl vetemjöl special Pensling: vatten 2 dl chiafrön Gör så här: 1. Smula jästen i en bunke och rör ut den med ljummet vatten. Blanda i yoghurt, olivolja, honung och salt. 2. Tillsätt det mesta av vetemjölet och arbeta degen i 10 minuter i maskin eller dubbelt för hand. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. 3. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda ihop. Dela degen i 16 lika stora bitar och rulla till runda frallor. 4. Pensla frallorna med vatten och doppa i chiafrön eller strö över. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. 5. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter och sätt ugnen på 250 grader. 6. Snitta bröden med en vass kniv innan ugnen och baka mitt i ugnen i 12-15 minuter tills de fått rejäl färg. 7. Låt svalna på galler utan duk. För att få mycket frön på brödet så penslade jag och doppade i en skål med chiafrön. Viktigt är att pensla frallan med vatten så att fröna fastnar. Vill du ha fler recept på goda matbröd så hittar du alla mina recept här: Fredriks bröd