Det här är verkligen en favorit till frukost! Bröd med havregryn, och jag har verkligen i mycket havregryn. Brödet blir extra saftigt och mättande. Just det här brödet kalljäste jag över natten. Vill du baka brödet på en gång kan du använda 50 g jäst, värma degvätskan till 37 grader, när du knådat degen så kan du kavla ut och lägga i långpannan och låta jäsa till dubbel storlek. Sen baka av på samma sätt. Just när man kalljäser bröd så använder man mindre jäst och svalare degvätska. Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept! Bröd med havregryn i långpanna, 16 bitar 50 g smör 3 dl vatten 5 dl havregryn 3 dl mjölk 25 g jäst 2 msk strösocker 9 dl vetemjöl 2 tsk salt + smör till smörjning 1 dl havregryn Gör så här: 1. Lägg smör och vatten i en kastrull, låt koka upp så att smöret smälter. 2. Mät upp havregrynen i en degbunke. Häll över det heta vattnet och smöret och rör om. Tillsätt mjölken och låt svälla i 20 minuter. 3. Smula ner jästen och rör ut i degvätskan. 4. Tillsätt socker, vetemjöl och salt och arbeta degen i 10 minuter i maskin eller för hand. 5. Smörj en långpanna på cirka 30×40 cm med smör. 6. Platta ut degen i långpannan. Du kan kavla den några varv innan så blir den jämnare. Skär rutor med degskrapan. 7. Strö över havregryn och täck med plastfilm. Ställ i kylen över natten. Jag gjorde degen vid cirka 20.00 och bakade av dem vid 08.00. 8. På morgonen. Sätt ugnen på 200 grader. 9. Ta fram brödet och låt stå i rumsvärme i 30-60 minuter. 10. Baka mitt i ugnen i 20 minuter tills de har fått fin färg. 11. Låt bröden svalna på galler under duk. Vill du ha fler recept på goda bröd så hittar du alla ina recept här: Fredriks bröd