Det här är ett perfekt bröd när man ska ha buffé som blir otroligt saftigt och gott med en fin smak av timjan. Det är lite som en fococcia men ändå inte då det är mer matigt med ägg och mjölk i degen. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Bröd med timjan, ett stort bröd4 dl mjölk50 g jäst1 dl olivolja1 ägg1 msk strösocker1 tsk salt1 msk torkad timjanca 10-12 dl mjölca 1 msk flingsalt+olivolja till formen och att pensla på brödetGör så här: 1. Ljumma mjölken till 37 grader. 2. Smula jästen i en bunke, häll över mjölken och rör ut jästen. 3. Tillsätt olja, ägg, socker, salt och timjan och börja tillsätta mjölet lite i taget. Arbeta degen 5 minuter i maskin eller dubbelt för hand. Degen ska vara ganska lös. 4. Låt degen jäsa 30 minuter. 5. Smörj en stor form på ca 25x30 med olivolja. 6. Knåda ihop degen och tryck ut den jämnt i formen. Täck med duk och låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. 7. Pensla brödet med olja och strö på flingsalt. 8. Baka mitt i ugnen i 20-25 minuter. Brödet är klart när det har en innertemperatur på 98 grader. 9. Låt svalna helt på galler innan du skär upp det. Vill du ha fler recept på goda matbröd? Kika då in här: Matbröd