Här är ett riktigt enkelt och gott fullkornsbröd! Jag älskar verkligen hembakat bröd, de smörgåsarna blir alltid de godaste! :) Bröd på fullkornsmjöl ger lite extra smak och substans är enbart vitt mjöl. Bröd på fullkornsmjöl, 2 limpor 50 g jäst 2,5 dl vatten 2,5 dl mjölk 2 msk honung 13 dl vetemjöl special fullkorn 2 tsk salt 100 g rumsvarmt smör Gör så här: 1. Smula jästen i en bunke. Ljumma upp vatten och mjölk till cirka 35-37 grader (fingervarmt) 2. Lös upp jästen med degvätskan. Tillsätt honung, mjöl och salt och börja arbeta ihop degen. 3. Tillsätt smöret och arbeta degen i 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand tills du har en smidig och elastisk deg som släpper från kanterna från bunken. 4. Täck bunken med en duk och låt jäsa 30 minuter. 5. Ta upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Dela degen i två delar och forma till två limpor. Lägg på plåt med bakplåtspapper, täck med en duk och låt jäsa ytterligare 30 minuter. 6. Sätt ugnen på 200 grader. 7. Pudra limpan med lite mjöl och skär några snitt med en vass kniv. 8. Baka i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter. Knacka på brödet som ska låta ihåligt, eller mät innertemperaturen som ska vara 98 grader. 9. Låt svalna helt på galler innan du skär upp och tar dig en redig smörgås! Vill du ha fler tips på goda frallor och bröd så hittar du alla mina recept här: Fredriks bröd För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika