Perfekt bröd till soppor! Mjukt och perfekt dopp-form :) Finns det något godare än en smarrig soppa och ett gott bröd till! Bröd till soppa, brödsnurror, 24 stycken 50 g jäst 2,5 dl vatten 2,5 dl mjölk 1 msk honung 12 -13 dl vetemjöl special 2 tsk salt 50 g rumsvarmt smör Pensling : 1 ägg Ev. lite sesamfrö eller vallmofrö Gör så här: 1. Smula jästen i en bunke. Ljumma upp vatten och mjölk till cirka 35-37 grader (fingervarmt) 2. Lös upp jästen med degvätskan. Tillsätt honung, vetemjöl och salt och börja arbeta ihop degen. 3. Tillsätt det rumsvarma smöret och arbeta degen i 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand tills du har en smidig och elastisk deg som släpper från kanterna från bunken. 4. Täck bunken med en duk och låt jäsa 30 minuter. 5. Ta upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Dela degen i två delar, rulla varje del till en rulle och dela i 12 bitar. Rulla varje bit till en avlång rulle på ca 30 centimeter, lust upp på mitten och snurra ändarna om varandra. lägg på plåtar med bakplåtspapper. Täck med en duk och låt jäsa ytterligare 30 minuter. 6. Sätt ugnen på 225 grader. 7. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över t.ex sesamfrön. 8. Baka mitt i ugnen 8-10 minuter tills frallorna har fått fin färg. 9. Låt svalna på galler. Bröden går utmärkt att frysa och ta fram nästa gång det är dags för soppa! Det här är verkligen ett enkelt sätt att få väldigt fina bröd! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Här har du tips på en riktigt god soppa som jag serverade till dessa bröd: Rostad majssoppa En annan god soppa till de här bröden är pumpasoppa, receptet på den hittar du här: Pumpasoppa