Vissa saker måste man ju faktiskt bara testa här i livet, att baka sig en brödkorg var på min lista av saker jag vill göra :) En fin brödkorg som man kan servera bröd i och som gör succé på buffén eller middagen! Korgen går självklart att äta också! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Brödkorg 3 dl vatten 25 g jäst 1 msk olivolja 1 tsk salt 7-8 dl vetemjöl Pensling: 1 ägg Gör så här: 1. Ljumma vattnet till 37 grader. 2. Smula jästen i en bunke och rör ut med vattnet. 3. Tillsätt olivolja, salt och nästan allt vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg som släpper från kanterna på bunken. 4. Täck med duk och låt jäsa 30 minuter. 5. Sätt ugnen på 200 grader. Tippa upp degen på lätt mjölat bakbord. 6. Kavla ut hela degen till en stor rektangel på cirka 30x40 cm. Skär cirka 2 cm breda strimlor. 7. Klä in en ugnssäker bunke eller skål med bakplåtspapper. 8. Börja med att lägga 6-8 strimlor i kors över bunken. Sedan tar du en strimla i taget och "väver" runtom bunken, först över sen under varje strimla i kors så att du får ett korgmönster. Fortsätt så tills du har klätt in hela bunken med deg. Sista strimlan la jag runt och fäste snuttarna av de strimlor som var i kors. 9. Då det tar lite tid att väva så behöver inte brödet jäsa en andra gång. 10. Pensla hela brödet med uppvispat ägg och baka mitt i ugnen 18-20 minuter tills brödet har fått en fin färg. TIPS: Blir det deg över så kan du rulla till frallor och baka i 10-12 minuter. TIPS 2: Har du inte för avsikt att äta upp korgen så går den faktiskt utmärkt att torka. Låt den bara stå framme torrt så kan du använda den fler gånger. Jag var så ivrig är jag höll på så jag glömde ta kort, men såhär såg den ut när den kom ut ur ugnen. Jag missade lite och körde över två gånger efter varandra, men det tänker man inte på sen :) Vill du ha en massa smarriga bröd att fylla korgen med s hittar du alla mina recept här: Fredriks bröd