Det här är ett riktigt trevligt och gott bröd som passar perfekt att duka upp en buffé eller ett festbord med. Både gott och dekorativt! Jag dekorerade med olika sorters frön, dels för att det är fint, och så blir det så himla gott! Är du sugen på att fläta lite mer avancerat kan du testa en femfläta. Video på den hittar du här: Femfläta Brödkrans 25 g jäst 2,5 dl ljummet vatten 1 msk olivolja 1 tsk salt 7 dl vetemjöl special Pensling: 1 ägg vallmofrön, sesamfrön, solrosfrön Gör så här: 1. Smula sönder jästen i en bunke. 2. Tillsätt vattnet i bunken och rör tills jästen löst upp sig. 3. Tillsätt olivolja, salt och nästan allt vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg. 4. Täck bunken med en duk och låt degen jäsa i 30 minuter. 5. Dela degen i tre delar och rulla till cirka 60 cm långa rullar. Fläta dem och sätt ihop till en cirkel och fäst ändarna med varandra och dölj snuttarna nedåt. 6. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och täck med en duk och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 7. Pensla bröden med uppvispat ägg och dekorera med olika sorters frön. 8. Baka mitt i ugnen i 15-20 minuter tills brödet har fin färg och känns lätt. Innertemperatur på 98 grader om du vill vara 100% säker. Vill du ha tips på fler goda bröd hittar du alla mina recept här: Fredriks bröd För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du göra ett riktigt dekorativt bröd så ska du testa mitt skådebröd, det här är perfekt att baka tillsammans med barn och ha som pyssel! Det är bara att gå loss och dekorera med olika sorters figurer och skapelser. Receptet hittar du här: Skådebröd