Det här brödet passar perfekt när du ska bjuda på middag! Läckert brytbröd som du bakar i långpanna och toppar med olika frön så kan gästerna välja vilken fralla de är mest sugen på! Jag gjorde mitt brytbröd med sesamfrön, vallmofrön och solrosfrön, men det går såklart bra att använda vilka frön du vill! Jag älskar bröd! Härlig deg som ska jäsa och på riktigt, finns det något godare än nygräddat bröd med smör och ost! För fler av mina brödrecept, kika in här: Fredriks bröd Brytbröd – Bröd i långpanna, ca 12 st 25 g jäst 1,5 dl vatten 1,5 dl mjölk 1 msk honung 7 dl vetemjöl special 1 tsk salt 50 g rumsvarmt smör Pensling 1 ägg Fröer, t.ex vallmo, sesam och pumpafrön. Gör så här: 1. Smula jästen i en bunke. Ljumma upp vatten och mjölk till cirka 35-37 grader (fingervarmt) 2. Lös upp jästen med degvätskan. Tillsätt honung, vetemjöl och salt och börja arbeta ihop degen. 3. Tillsätt smöret och arbeta degen i 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand tills du har en smidig och elastisk deg som släpper från kanterna från bunken. 4. Täck bunken med en duk och låt jäsa 30 minuter. 5. Ta upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Forma degen till en rulle och dela i 12 lika stora delar. Rulla till runda frallor och lägg tätt på en plåt med bakplåtspapper. Täck med en duk och låt jäsa ytterligare 30 minuter. 6. Sätt ugnen på 250 grader. 7. Pensla frallorna med uppvispat ägg och strö över valfria frön. 8. Baka mitt i ugnen 8-10 minuter tills frallorna har fått fin färg. 9. Låt svalna på galler. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika