En klassisk ciabatta, ljust och matigt bröd som är lite segt. Gott som det är, och jag tycker det här är det perfekta brödet till att göra en matig smörgås! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Ciabatta, 10 stycken 25 g jäst 5 dl kallt vatten 10 dl vetemjöl special (600 g) 2,5 dl durumvetemjöl (160 g) 1 msk salt 2 msk olivolja 1 msk honung + olja till formen 1. Smula jästen i en bunke och rör ut med vattnet. Tillsätt övriga ingredienser. 2. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda degen 10 minuter i maskin eller dubbelt för hand. 3. Tippa ur degen i en oljad form och platta till med oljade händer. 4. Täck med plast och låt jäsa i kylen över natten (12 timmar) 5. Strö ut durummjöl på bakbordet, och stjälp ut degen försiktigt ovanpå mjölet. Strö även mjöl på degens ovansida. 6. Skär upp degen med en degskrapa i 10 st avlånga bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper. 7. Täck med bakduk och låt jäsa i ca 1 timme i rumstemperatur. 8. Sätt ugnen på 250 grader. 9. Sätt in bröden och sänk temperaturen till 225 grader och grädda i 18-25 min mitt i ugnen. 10. Låt svalna på galler utan duk. Vill du ha fler goda recept på bröd så hittar du alla mina recept här: Fredriks bröd