När jag bodde i USA så bakade pappan i den familj jag bodde hos cornbread, det var första gången jag åt det och det är ett fantastiskt gott bröd. Det blir härligt sprött och så gott till all sorts mat, eller precis som det är tillsammans med lite smör och ost. Just det här receptet är inte glutenfritt, men det borde gå bra att byta ut vetemjölet mot glutenfri mix. Cornbread, 8 bitar 125 g smör 2,5 dl vetemjöl 2,5 dl majsmjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk salt 2,5 dl filmjölk eller yoghurt 2 ägg 1 msk flytande honung Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på cirka 20x25 med bakplåtspapper. 2. Smält smöret i en kastrull. 3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. 4. Bland ner filmjölk, ägg och honung och rör till en jämn smet. 5. Fördela smeten i formen och baka mitt i ugnen i 35-40 minuter. 6. Låt brödet svalna i formen. Skär upp i rutor precis innan det ska serveras. Det här blev verkligen hur gott som helst, så det kommer definitivt bli fler gånger! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika