När jag var ute på resan i Västsverige så var vi bland annat på Rörstrands museums Café och åt lunch. Vi åt en riktigt smarrig räkmacka, och det har man ju ätit många gånger tidigare, men inte på detta goda bröd! Therese Chouman som arbetar på caféet har tagit fram Drömstadslimpan med inspiration från hennes mamma som bodde i stadsdelen Drömstaden i Lidköping. Blir du nyfiken på resan jag var på hittar du den här: Fikaresan 2016 Brödet är ett klassiskt filmjölksbröd, fast på youghurt istället, och lingonen och sirapen ger en härlig sötma. Jag bakade det i en rund form för att jag inte har någon avlång form som är stor nog. Vanlig springform på 22-24 cm. Ingredienser till Drömstadslimpan: 8 dl vetemjöl 3 dl fiberberikade havregryn 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 1 dl solrosfrön 1/2 dl hela linfrön 1 dl mörk sirap 1 dl lingonsylt 6 dl naturell yoghurt Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform på ca 22 cm med bakplåtspapper. Alternativt en form som rymmer minst 2 liter. 2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. 3. Tillsätt sirap, lingonsylt och yoghurt och blanda väl. 4. Fördela degen i formen. Strö över lite mjöl (om man vill) och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika För mer inspiration till goda bröd, kika in här: Fredriks bröd Bilden nedan, den underbara räksmörgåsen hos Rörstrands Café! Här kan du köpa det fins porslinet: Mon Amie kopp, 180kr finns HÄR Mon Amie assiett, 170kr finns HÄR