Här är ett rustikt ljust bröd med mycket smak och lite mer åt surdegshållet i konsistensen. Durumbröd passar perfekt när du vill ha ditt bröd lite matigare och mer att tugga på! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Durumbröd, 2 stycken 25 g jäst 5 dl ljummet vatten (37 grader) 2 msk olivolja 2 tsk salt 4 dl durumvetemjöl 7 dl vetemjöl special Gör så här: 1. Smula ner jästen i en bunke. Häll över det vatten och rör om så att jästen löser sig. 2. Tillsätt olivolja, salt, durumvetemjöl och vetemjöl special. 3. Arbeta i maskin cirka 10 minuter. Täck med plastfilm och låt jäsa 60 minuter. 4. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord med durumvete. Dela degen i två lika stora bitar. Forma två limpor utan att knåda degen allt för mycket. Lägg bröden på plåt med bakplåtsppapper. Låt jäsa under duk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 5. Snitta bröden med en vass kniv och baka mitt i ugnen i 30-35 minuter. De ska ha en innertemperatur på 98 grader. Vill du ha mer inspiration på bröd hittar du alla mina recept här: Fredriks bröd