Saftiga frukostbröd som får en riktigt god yta av polenta och att man steker dem istället för att baka i ugnen. Engelska muffins är perfekta till frukost! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Engelska muffins, 12 st3 dl mjölk25 g jäst1 msk honung1 tsk salt7 dl vetemjöl special (420 g)25 g rumsvarmt smör1 dl polentaGör så här:1. Ljumma mjölken till 37 grader. 2. Smula jästen i en bunke och lös upp med mjölken.3. Tillsätt honung, salt, vetemjöl och smör och arbeta samman till en smidig deg.4. Jäs under duk till dubbel storlek, ca 30 minuter.5. Kavla ut degen till en platta som är 1 cm tjock.6. Stansa ut rundlar på cirka 6-8cm i diameter. Vänd dem i polenta. 7. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk i cirka 30 minuter.Stek bröden på medeltemperatur i en torr stekpanna, cirka 5 minuter på varje sida tills de fått färg.TIPS: Det är svårt att få dem genomgräddade om de är för tjocka, då kan du köra dem i ugnen på 200 grader i 4-5 minuter efter att du stekt dem. Älskar du också matbröd? Kika då in här: Fredriks Matbröd