Engelska scones med clotted cream och en god marmelad eller sylt! Perfekt till afternoon tea, eller varför inte bara till en riktig mysfrukost. Clotted cream tar sin lilla tid att göra, så jag brukar ha färskost på mina engelska scones, det tycker jag är så gott! Det är väl egentligen ingen större skillnad på svenska scones och Engelska scones mer än att man gör dem runda med en utstickare. Det är iaf ett väldigt trevligt sätt att servera dem på! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Engelska scones, 10-12 stycken 4 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 1 tsk bakpulver 75 g smör 1,5 dl mjölk Pensling och dekoration 2 msk mjölk Florsocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop till en smulig deg. 3. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. 4. Kavla degen till cirka 2 cm tjocklek, stan sa ut rundlar med en utstickare eller ett litet glas. Cirka 6 cm i diameter. 5. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och pensla med mjölk. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter tills de fått fin färg. 6. Servera varma med goda tillbehör, man kan pudra lite florsocker på om man t.ex ska servera dem med marmelad. Här hittar du recept på klassiska svenska scones: Scones, eller om du blir sugen att testa ostscones!