Jag älskar alla bak och matlagningsprogram, jag tittar slaviskt på alla och blir så inspirerad! I veckan var det Hela England Bakar och då bakade de en Cottage Loaf - Engelskt lantbröd och det såg bara såååå gott ut så jag var tvungen att testa! Jag använde mig av bagaren Paul Hollywoods recept och har översatt det till svenska. Det här brödet är på riktigt ett av de godaste bröden jag bakat om man räknar bort surdegsbröd! Det var spännande att baka ett bröd med ister, men jag är säker på att det går lika bra att använda smör. Längre ner i inlägget hittar du ett litet klipp när jag bakar ut brödet.För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Engelskt lantbröd, ett stort bröd3,5 dl vatten25 g jäst50 g rumsvarmt ister7 g salt500 g vetemjöl special + lite till utbakningolja till att smörja skålenGör så här:1. Häll vattnet i en skål, smula ner jästen och rör tills den löst upp sig.2. Dela istern i mindre bitar, tillsätt den tillsammans med salt och vetemjöl special och börja arbeta degen, ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand tills du har en elastisk och smidig deg som släpper från kanterna.3. Smörj en bunke med lite olja och lägg degen i den, täck med handduk och låt jäsa till dubbel storlek. Det tar mellan 1-2 timmar beroende på hur varmt det är i rummet.4. Tippa upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Knåda degen genom att vika in kanterna av degen upprepat tills all luft kommit ur degen.5. Skär loss en tredjedel av degen. Forma den större delen till ett runt bröd genom att vika in kanterna under degen upprepat. Gör samma sak med den mindre delen. Kavla degarna lite lätt så att du får två jämntjocka delar.6. Lägg den mindre delen ovanpå den större. Mjöla två fingrar och tryck ett hål rätt igenom bröden mitt i. Det gör vi för att bröden ska foga samman ordentligt.7. Snitta båda bröden med 8 snitt, lägg på en plåt med bakplåtspapper och lägg över lite plastfolie och låt jäsa en timme.8. Sätt ugnen på 225 grader, ställ en långpanna i botten av ugnen.9. Pudra brödet med lite mjöl. Häll cirka en halvliter vatten i långpannan i ugnen, ställ brödet mitt i ugnen och baka i 15 minuter. Sänk temperaturen till 175 grader och baka ytterligare 20-25 minuter tills brödet är gyllenbrunt och när man knackar i botten av brödet ska det låta ihåligt. Låter det inte ihåligt kan du ställa in det och baka ytterligare 5 minuter.Här är ett litet klipp när jag bakar ut brödet:Vill du ha fler goda tips på bröd så hittar du alla mina recept här: Fredriks bröd Lycka till! Hoppas verkligen att du testar det här receptet på ett riktigt rustikt och gott bröd.