Filmjölkslimpa är det mest lättbakade brödet, och det är ju bara så gott! Jag har ofta i hela hasselnötter så att man får lite extra att tugga på. Det är bara att röra ihop alla ingredienser och baka av! Det bästa är att det här håller sig färskt flera dagar till skillnad från vanligt bröd. Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept! Filmjölkslimpa med hasselnötter, 1 st. 3 dl vetemjöl 2 dl dinkelmjöl 2 dl havregryn 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 0,5 dl linfrön 5 dl filmjölk 0,5 dl mörk sirap 100 g hasselnötter Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en bakform på 1,5 liter med bakplåtspapper. 2. Blanda alla torra ingredienser. 3. Blanda i fil, sirap och hasselnötter. 4. Fördela degen i formen. 5. Grädda 50-60 minuter i nedre delan av ugnen. Testa med en sticka, eftersom gräddningstiden kan variera i olika ugnar. 6. Låt brödet vila 10 minuter i formen, ta sedan ur det ur formen och låt svalna helt innan du skär upp det. Vill du ha fler recept på gott matbröd så hittar du alla mina recept här: Fredriks bröd