Idag bakade jag ett riktigt enkelt bröd i långpanna som enbart jäser en gång, fast lite längre! Underbar smak och konsistens. Jag använder både mjöl och vatten i det här receptet men det går utmärkt att enbart använda vatten om du vill ha det mjölkfritt. Mjölk gör brödet lite mer mjukt och får en härlig konsistens. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Enkelt bröd i långpanna, 16 bitar 50 g jäst 3 dl kall mjölk 3 dl kallt vatten 2 tsk salt 2 msk strösocker 0,5 dl olja 14 dl vetemjöl special (840 g) + smör eller olja till långpannan Gör så här: 1. Smula jästen i en bunke och rör ut med vattnet och mjöken. 2. Tillsätt salt, strösocker, olja och mjölet och arbeta degen 10 minuter i maskin. Är degen väldigt kladdig kan du tillsätta lite mer vetemjöl, du ska kunna ta på degen tan att den fastnar på fingrarna. 3. Smörj en långpanna på cirka 30x40 cm i diameter med smör eller olja. 3. Tippa ur degen på bakbordet och kavla lika stor som din långpanna. Skär i bitar och strö över lite vetemjöl, picka med en gaffel och täck med duk och låt jäsa till dubbel storlek. 1- 1,5 timme. 4. Sätt ugnen på 225 grader. 5. Baka mitt i ugnen i cirka 20 min. 6. Låt svalna på galler. Älskar du också att baka i långpanna? Då måste du kika in här där jag tipsar om massor av recept i långpanna. Baka i långpanna