Hembakade frallor är alltid godast! de här gör jag väldigt enkla och de blir fantastiskt goda! De här får lite ciabatta-karaktär och jag bakar dem på hög värme så de får riktigt god yta. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Enkla frallor, 20 st 50 g jäst 5 dl ljummet vatten (37 grader) 2 msk olivolja 2 tsk salt 13 dl vetemjöl special Gör så här: 1. Smula ner jästen i bunken och rör ut med det ljumma vattnet. 2. Tillsätt olivolja. salt och nästan allt vetemjöl, spar lite till utbakningen. 3. Arbeta degen i cirka 10 minuter i maskin och nästan dubbelt så lång tid för hand. Degen ska bli riktigt elastisk och smidig. 4. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter. 5. Tippa upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Dela degen i två lika stora delar och rulla ut varje del till en rulle. Använd en degskrapa eller kniv och dela varje rulle i 10 delar. Lägg frallorna på plåt med bakplåtspapper och strö över lite mjöl. 6. Låt frallorna jäsa 30 minuter under duk. 7. Värm ugnen till 250 grader. 8. Baka frallorna i cirka 10 minuter, jag gillar när de får ordentligt med färg, då smakar de mer. 9. Låt svalna på galler. TIPS: Hembakat bröd utan tillsatser blir sällan gott dagen efter, så frys in det som du inte ska äta omedelbart så kan du ta fram gott bröd vartefter det går åt istället. Jag gillar enkla sätt att baka ut bröd, här är ett annat recept på lättbakat bröd som enbart jäser en gång: Lättbakat bröd