Idag blev det lite brödbak! Jag var sugen på ett ett enkla frallor med massor av olika frön så det fick det bli! Nu behöver du inte springa till affären och köpa massor av olika fröer, utan kika vad du har hemma, det var det jag gjorde. Jag har ofta små slattar av diverse fröer, nötter och kärnor så jag tömde dem i en skål och blandade ihop. Det går utmärkt att enbart ha en sorts frö också, jag tyckte bara att det blev både fint och lite lyxigt att blanda så här :)För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Testa gärna att använda vetemjöl special, det blir en härlig konsistens på brödet. Det går dock bra att använda vanligt vetemjöl också.Enkla frallor med frön, 30 stycken50 g blå jäst5 dl vatten2 msk olivolja1 msk flytande honung13 dl vetemjöl special (780 g)2 tsk saltPensling:1 äggFröer, t.ex sesamfrön, pumpafrön, linfrön, chiafrön eller nötter.Gör så här:1. Smula jästen i en bunke. Ljumma upp vattnet till 37 grader.2. Lös upp jästen med vattnet. Tillsätt olivolja, honung, mjöl och salt.3. Arbeta degen i 10 minuter i maskin eller dubbelt så mycket för hand.4. Täck bunken med en duk och låt jäsa 30 minuter.5. Ta upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Forma degen till en rulle och dela i 30 lika stora delar. Rulla till runda frallor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Täck med en duk och låt jäsa ytterligare 30 minuter.6. Sätt ugnen på 225 grader.7. Pensla frallorna med uppvispat ägg och strö över valfria frön.8. Baka mitt i ugnen 10-12 minuter tills frallorna har fått fin färg och känns lätta.9. Låt svalna på galler. Frallorna går utmärkt att frysa och ta fram till frukost! Vill du ha fler goda och enkla brödrecept så hittar du alla mina recept här: Fredriks bröd