Det här är det perfekta sättet att återanvända några dagar gammalt bröd! Jag gjorde dem som pinnar som man kan doppa i t.ex lönnsirap, Nutella eller något annat gott! Det här passar perfekt till frukost, brunch, lunch, mellis eller dessert, ja jag kan inte komma på någon gång som det inte skulle passa! Jag använde en surdegslimpa när jag gjorde mina fattiga riddare, men det går utmärkt att använda i princip vilket bröd som helst. Här hittar du massor av goda bröd om du blir sugenpå att baka ett: Fredriks bröd French toast sticks - Fattiga riddare Ingredienser till fyra stora skivor bröd, eller 10 pinnar: En surdegslimpa eller annat bröd, gärna en eller två dagar gammalt 2 ägg 0,5 dl mjölk 1 krm salt 1 tsk vaniljsocker + Smör att steka i Rull dem i: 2 msk socker blandat med 1 tsk kanel Gör så här: 1. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och vaniljsocker i en djup tallrik. 2. Skär brödet till decimeterlånga "pinnar". (Eller vanliga skivor, det går bra det med :) ) 3. Varm stekpannan till medelvärme. 4. Doppa bröden i äggblandningen i ca 10 sekunder så att de hinner suga åt sig lite av vätskan. 5. Stek i smör på varje sida tills de fått fin färg. 6. Blanda socker och kanel och rulla brödet i det. 7. Serveras varma med lite lönnsirap, eller inget alls, för de är goda precis som de är! Förra helgen var det Bessermerfesten här i Hofors, då köpte jag lite härliga lantägg, perfekt ha när man ska göra de här! Bessermerfesten är Hofors Vattenfestival skulle man kunna säga :) Mycket mysigt och kul! Jag skar bröden i avlånga pinnar så att de blir lite mer doppvänliga. Ett roligt sätt att servera dem på, och jag älskar att äta med fingrarna :) Jag kan tänka mig att det här brödet på sötpotatis skulle bli grymt gott som fattiga riddare! Receptet hittar du här: Bröd på sötpotatis Hoppas du blir sugen på att testa mina fattiga riddare! De ska jag göra nästa gång jag ska ha en brunch här hemma!