Enkla bröd som man bara rör ihop och bakar av är ju fantastiskt! Den här filmjölkslimpan med äpple och hasselnötter är ett sådant bröd som bara blir så saftigt och gott! Vissa vill ha grova bröd, visa ljusa, visa nyttiga och vissa onyttiga, det här är ungefär 50/50 :) För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Filmjölkslimpa med äpple och hasselnötter, 2 bröd 2 dl fyrkornskross 1 dl havregryn 3 dl grovmalt rågmjöl 3 dl vetemjöl 2 dl solrosfrön 2 tsk salt 2 tsk bikarbonat 5 dl naturell yoghurt 3% 1 dl mörk sirap 2 dl hasselnötter, hela 2 dl rivet äpple Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Blanda alla torra ingredienser utom hasselnötterna i en bunke. Rör i yoghurt och sirap. 3. Blanda till sist i rivet äpple och hasselnötterna. 4. Smörj två brödformar på 1,5 liter med smöt, fördela smeten och strö över rågmjöl. 5. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i cirka 50 minuter. 6. Låt brödet vila tills det är svalt innan du skär upp det. Vill du ha fler recept på bröd så hittar du alla mina recept här: Fredriks Bröd