Jag gillar verkligen att baka filmjölkslimpa, det är dels otroligt enkelt, och det blir alltid saftigt och gott! Idag gjorde jag en variant med både pumpafrön och solrosfrön. I det här receptet kan du variera mjölerna, ett finare mjöl som vetemjöl/rågsikt eller finmalt dinkelmjöl. Den lägre mängden kan du ta grov mjöl som grovt rågmjöl, grahamsmjöl eller grovt dinkelmjöl. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Filmjölkslimpa med fröer, 1 bröd 3 dl vetemjöl 2 dl grovt rågmjöl 2 dl havregryn 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 1 dl pumpafrön 1 dl solrosfrön 5 dl filmjölk 0,5 dl mörk sirap Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en bakform på 1,5 liter med bakplåtspapper. 2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. 3. Blanda i fil och sirap och rör till en jämn tjock smet. 4. Fördela degen i formen. Strö över lite grovt rågmjöl på toppen. 5. Grädda 60 minuter i nedre delan av ugnen. 6. Låt brödet vila 10 minuter i formen, ta sedan ur det ur formen och låt svalna helt innan du skär upp det. Vill du ha fler goda filmjölksbröd så hittar du flera av mina recept här: Filmjölkslimpa