Jag fick en idé jag var tvungen att testa! Flätat bröd i långpanna. Jag älskar att fläta bröd eftersom det blir så himla fint. Den här gången gjorde jag så som man gör ett pajlock, fast med deg i en långpanna. Jag tyckte det blev riktigt tjusigt! Viktigast av allt är ju att det är gott, och det var det också! Saftigt bröd i långpanna. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Flätat bröd i långpanna 3 dl mjölk 3 dl vatten 50 g jäst 2 tsk salt 1 msk honung 14 dl vetemjöl special 50 g rumsvarmt smör Gör så här: 1. Blanda mjölk och vatten i en kastrull, ljumma upp till 37 grader. 2. Smula jästen i en bunke och häll på mjölkblandningen, rör om så att jästen löser upp sig. 3. Tillsätt salt, honung och vetemjöl. Knåda i maskin i 5 minuter eller dubbel tid för hand. Täck bunken och låt jäsa 30 minuter. 4. Smörj en långpanna med smör. Tippa ur degen på ett lätt mjölat bakbord. Dela degen i cirka 20 lika stora delar. 5. Rulla ut lika långa och breda stänger som din långpanna och lägg delarna omlott. Har du gjort ett pajlock tidigare så är det samma princip. Jag lyfta över varannan längd och la en ny på plats och vek tillbaka dem, och upprepade med varannan igen. Se bild nedan så hoppas jag det blir lite tydligare. 6. Täck med duk och låt jäsa ytterligare 30 minuter. 7. Sätt ugnen på 225 grader. 8. Baka mitt i ugnen i cirka 20 min. 9. Låt svalna på galler. Gillar du också att baka bröd i långpanna så måste du testa de här trekanterna, de är så goda! Trekanter i långpanna