Idag testade jag ett tips jag hört för att se om det fungerar och jag ville ha riktigt fluffiga frallor. Tricket är att jäsa brödet i en kall ugn tillsammans med en kastrull med hett vatten i, och på riktigt så var det här ett superbra trick! Se bild nedan för att jämföra att jäsa som vanligt och att jäsa i ugnen. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Fluffiga frallor, 24 st 2,5 dl mjölk 2,5 dl vatten 50 g jäst 2 msk rapsolja 1 tsk salt 1 msk strösocker 13 dl vetemjöl special + lite att strö över bröden Gör så här: 1. Blanda vatten och mjölk i en kastrull och ljumma till ca 37 grader. 2. Smula jästen i en bunke, häll på degvätskan och rör ut jästen. 3. Tillsätt rapsolja, salt, socker och vetemjöl och arbeta degen 5 minuter i maskin eller 10 för hand. 4. Täck bunken och låt jäsa 40 minuter. 5. Tippa upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Knåda och dela degen i två delar. Rulla till längder och skär dem i jämna bitar. Rulla till frallor och lägg på plåtar med bakplåtspapper. 6. Koka upp en kastrull med vatten. Ställ in plåtarna med frallor i ugnen och ställ kastrullen i botten av ugnen. Stäng luckan och låt jäsa 25-30 minuter. 7. Ta ur frallorna och sätt på ugnen på 250 grader (230 varmluft) 8. Strö lite mjöl på frallorna och baka mitt i ugnen i 6-8 minuter. Låt svalna på galler utan duk. Här kan du se skillnaden. Båda plåtarna har fått jäsa lika länge, den vänstra i rumstemperatur under duk och den högra i ugnen med en kastrull hett vatten. Bröd och bullar jäser bäst när det är varmt och fuktigt så det här är verkligen ett toppentrick! Vill du ha fler tips på goda bröd så hittar du massor av mina recept här: Fredriks Matbröd