Focaccia är verkligen ett favoritbröd som är riktigt lätt att lyckas med. Saftigt, fluffigt och idag blev det en variant med pesto, så in i bomben gott! Jag gjorde egen ramslökspesto, men det går utmärkt att använda vilken pesto som helst, köpt eller hemgjord :) Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept! Focaccia, cirka 15 portioner25 g jäst400 g kallt vatten500 g vetemjöl special2 tsk salt2 msk olivolja (+ 2 msk till formen)Topping:1-2 msk olivolja1 dl pesto (Här hittar du recept på: Ramslökspesto)Gör så här:1. Smula jästen i en bunke och rör ut med vattnet.2. Tillsätt mjöl, salt och olivolja och arbeta cirka 10 minuter i maskin eller för hand tills du har en elastisk smet. Den ska vara riktigt kladdig.3. Täck bunken med plastfilm och låt jäsa en timme.4. Häll 2-3 msk olivolja i en form på ca 25x30 cm och häll ut degen i formen. Vänd degen 4-5 gånger i oljan och platta sedan ut så den täcker botten. Täck med plastfilm och låt jäsa till dubbel storlek 1-1,5 timme.5. Sätt ugnen på 225 grader.6. Ringla över lite olivolja och fördela peston på toppen av degen, använd fingertopparna och tryck ner i degen några gånger så att det även kommer ner lite pesto i självaste brödet. 7. Baka mitt i ugnen i 20 minuter. Servera gärna med ännu mer pesto! Vill du ha ännu fler tips på gott bröd så hittar du massor av inspiration här: Matbröd