Focaccia med tomat, lök och rosmarinär ett sådant där bröd som bara inte går att undvika när man har det hemma! Fantastiskt fluffigt, saftigt och smakrikt, och jag tycker att det är rätt enkelt att göra och lyckas med också! Foccacia passar perfekt att servera till middag eller en god sallad! Jag hade i lite allt möjligt som jag hade hemma, tomat, lök och lite rosmarin. Det mesta fungerar att använda när man gör foccaccia. Vill du ha fler tips på bröd så hittar du dem här: Fredriks Bröd Focaccia med tomat, lök och rosmarin, cirka 10 stora bitar 25 g jäst 3 dl ljummet vatten 0,5 dl olivolja 1 msk honung 1 tsk salt 7 dl vetemjöl Till form och topping; 2 msk olivilja + 1 msk 8 körsbärstomater 1/2 röd lök Färsk rosmarin Flingsalt Gör så här: 1. Rör ut jästen med vatten, olivolja, honung och salt i en bunke. 2. Tillsätt vetemjölet och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter. Degen ska vara rätt lös. 3. Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 30 minuter. 4. Sätt ugnen på 225 grader 5. Olja en stor form på ca 30x20. Tippa ut degen i formen och vik ihop den tills den känns slät, och tryck sedan ut den platt i formen. 6. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter. 7. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, Tryck i tomater, lök och rosmarin i hålen och ringla över 1 msk olivolja. Strö över flingsalt. 8. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10-12 minuter. Brödet blev verkligen sådär smakrikt som jag ville, och jag kan verkligen rekommendera det! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Gillar du focaccia så måste du verkligen testa min äppelfocaccia! Det är mer en bulle, fast i långpanna!Receptet hittar du här: Äppelfocaccia