Matiga goda frallor med lite mer tuggmotstånd än vanligt ljust bröd. Durumvete gör bröden riktigt matiga och lite sådär surdegssega. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Frallor med durumvete 24 st 25 g jäst 5 dl ljummet vatten (37 grader) 2 msk olivolja 2 tsk salt 4 dl durumvetemjöl 7 dl vetemjöl special Gör så här: 1. Smula ner jästen i en bunke. Häll över det ljumma vatten och rör om så att jästen löser sig. 2. Tillsätt olivolja, salt, durumvetemjöl och vetemjöl special. 3. Arbeta i maskin cirka 10 minuter. Täck med plastfilm och låt jäsa 60 minuter. 4. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord med durumvete. Dela degen i 24 lika stora bitar. Lägg på plåt med bakplåtsppapper. Låt jäsa under duk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 5. Baka mitt i ugnen cirka 10-12 minuter tills de fått en fin gyllene färg. Vill du ha fler goda tips på bröd hittar du alla mina recept här: Fredriks bröd På bilden ovan är mitt nattjästa surdegsbröd. Receptet hittar du här: Nattjäst surdegsbröd