Jag älskar ljusa frallor med massor av fröer. Idag blandade jag och mixade lite olika fröer för att få på så mycket olika fröer som det bara går, MUMS! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Frallor med fröer, 24 st. 2,5 dl mjölk 2,5 dl vatten 50 g jäst 2 msk rapsolja 1 tsk salt 1 msk honung eller ljus sirap 13 dl vetemjöl special Pensling och topping: 1,5 dl olika fröer jag hade solros, sesam och pumpafrö 1 ägg Gör så här: 1. Ljumma mjölk och vatten till 37 grader. 2. Smula jästen i en bunke och rör ut med degvätskan. 3. Tillsätt rapsolja, salt, honung och vetemjölet och arbeta degen cirka 10 minuter i maskin eller dubbelt så lång tid för hand. 4. Täck bunken och låt jäsa 30 minuter. 5. Tippa upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Knåda ihop och dela i 24 lika stora delar. 6. Rulla till runda frallor och lägg på plåtar med bakplåtspapper. 7. Jäs under bakduk cirka 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 8. Blanda olika fröer och mixa dem lite lätt så att det det fortfarande finns lite bitar kvar. 9. Penska frallorna med uppvispat ägg och strö på fröblandningen. 10. Grädda mitt i ugnen cirka 10-12 minuter. Låt svalna på galler. Vill du ha fler recept på gott bröd så hittar du alla mina recept här: Matbröd