Idag testade jag ett nytt recept på fröfrallor som blev magiskt goda! Jag älskar fröer av alla de slag och de här fröfrallorna blev supergoda. Jag gillar när det blir lite att bita i när man bakar bröd. Du kan använda vilka fröer du vill i receptet, jag använde 1 dl pumpafrön, 1 dl solrosfrön och 1 dl linfrö. Vill du baka lite grövre bröd så kan du byta ut vetemjöl special mot vetemjöl special fullkorn. Vill du ha fler tips på goda bröd så hittar du alla mina recept här: Fredriks bröd Fröfrallor, 24 st 2,5 dl mjölk 2,5 dl vatten 50 g jäst 1 msk honung 1 tsk salt 12-13 dl vetemjöl special 50 g rumsvarmt smör 3 dl fröer (t.ex. pumpafrön, solrosfrön och linfrö) Pensling och dekoration: 1 ägg eventuellt lite fröer Gör så här: 1. Blanda mjölk och vatten i en kastrull, ljumma till 37 grader. 2. Smula jästen i en bunke, rör ut med degvätskan. 3. Tillsätt honung, salt, nästan allt mjöl och smöret och arbeta degen i 5 minuter tills den känns smidig. 4. Blanda i fröerna och arbeta ett par minuter till tills det är välblandat. Täck bunken med duk och låt jäsa 30 minuter. 5. Tippa upp på bakbord och dela degen i 24 lika stora delar, rulla till frallor och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Täck med duk och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 6. Pensla med uppvispat ägg, strö över fröer och baka mitt i ugnen i 8-10 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna på galler. Tricket är att arbeta degen innan man blandar i fröna, då får man en elastisk deg som håller ihop. Har man i fröna från början är det svårare att bilda glutentrådar. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du bara ha frön på frallorna kan du testa mina populära frukostfrallor, receptet hittar du här: Frukostfrallor