Fröknäcke med chiafrön är verkligen både enkelt och supergott! Jag gillar att baka upp en rejäl omgång och sen ta ett par skivor till mellanmål. Idag testade jag en variant med chiafrön som är både fullproppade med kostfiber och massor av Omega 3. Jag gjorde mina med havremjöl. Vill du säkra upp att havremjölet är glutenfritt så kan du enkelt göra eget. Ta glutenfria havregryn, kör i mixern tills det är ett fint pulver =Tadaaaa, glutenfritt havremjöl. Fröknäcke med chiafrön, 20 bitar 1 dl sesamfrö 1 dl pumpakärnor 1 dl solroskärnor 1 dl havremjöl 0,5 dl chiafrön 0,5 dl olivolja 2 dl hett vatten 1 msk flingsalt Gör så här: 1. Sätt ugnen på 150 grader. 2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i olja och vatten och låt svälla 10 minuter. 3. Bred ut degen på ett bakplåtspapper. Jag brukar lägga på ett bakplåtspapper ovanpå och sedan kavla riktigt tunt tunt på plåten. 4. Skär försiktigt rutor i degen och strö på flingsalt. 5. Grädda mitt i ugnen 45-60 minuter till det har fått fin färg. 6. Dra av fröknäcket från bakplåtspappret och låt svalna på galler. Totalt att blanda ihop allt och kavla ut tar högst 10 minuter, det kan det ju vara värt att få sitt egna knäcke som både är nyttigt och gott! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du ha tips på fler goda bröd så hittar du alla mina recept här: Fredriks bröd Bland annat den supergoda glutenfria filmjölkslimpan! Glutenfria filmjölkslimpa