Här är ett riktigt enkelt och gott glutenfritt fröknäcke med havremjöl! Väldigt lättbakat och så gott till både frukost, mellanmål eller till maten. Havremjöl kan du gör själv genom att mixa havregryn, eller så finns det färdigt. Ska du göra ditt fröknäcke glutenfritt är det viktigt att du väljer helt glutenfria havregryn. Vill du ha fler tips på goda bröd och knäcken så hittar du alla mina recept här: Fredriks bröd Fröknäcke med havremjöl, 20 bitar 1 dl sesamfrö 1 dl pumpakärnor 1 dl solroskärnor 2 dl havremjöl 0,5 dl majsolja eller annan neutral olja 2 dl hett vatten 1 msk flingsalt Gör så här: 1. Sätt ugnen på 150 grader. 2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i olja och vatten och låt svälla 10 minuter. 3. Bred ut degen på ett bakplåtspapper. Jag brukar lägga på ett bakplåtspapper ovanpå och sedan kavla riktigt tunt tunt på plåten. 4. Skär försiktigt rutor i degen och strö på flingsalt. 5. Grädda mitt i ugnen 45-60 minuter till det har fått fin färg. 6. Dra av fröknäcket från bakplåtspappret och låt svalna på galler. Jag skär alltid rutorna innan så att det är lätt att ta isär bröden efter att de bakats. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika