Idag blev det lite fröknäcke som det ska mumsas på till frukost i helgen. Läste någonstans att fröna i havtorn är bra för kroppen så sist jag passerade de härliga bären så rostade jag kärnorna och fruktköttet i ugnen en timme på 100 grader. Sedan mixade jag dem och använde det till dessa kex. Det går utmärkt att byta ut dem mot en halv deciliter av något annat frön. Ingredienser: 2 dl majsmjöl 1 dl solrosfrön 1 dl pumpakärnor 0,5 dl sesamfrön 0,5 dl havtornsmjöl 0,5 dl krossat linfrö 0,5 tsk salt 2 dl vatten 0,5 dl kokosolja Lite flingsalt att toppa med Gör så här: 1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke 2. Koka upp vattnet 3. Blanda ihop allt med vattnet och oljan till en deg 4. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och skär den i lagom stora bitar som du vill ha. Strö över lite flingsalt 5. Baka 60 minuter i 150 grader, färdigt! Såhär såg havtornsfröna ut innan jag mixade dem lite Innan jag skar ut bitarna och hela alltet åkte in i ugnen.