Jag bakar ofta bröd i långpanna, både smidigt och enkelt och man får massor av gott bröd som man kan ha till frukost! Idag kombinerade jag lite och gjorde dessa frörutor med degen från mina populära trekanter i långpanna. Saftigt gott bröd med havregryn, rågsikt och vetemjöl toppat med mina favoritfrön! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Frörutor i långpanna, 20 st 5 dl vatten 2 dl havregryn 50 g smör 50 g jäst 4 dl rågsikt 1 ägg 1 tsk salt 2 msk honung ca 8-9 dl vetemjöl Topping: 1 ägg + olika fröer efter tycke och smak, jag använde pumpa, solros och vallmofrön Gör så här: 1. Koka upp hälften av vattnet. 2. Lägg havregryn och smör i en bunke, häll över det kokande vattnet och rör om tills smöret smält. 3. Tillsätt resten av vattnet. Låt svalna tills vätskan är 37 grader. 4. Smula i jästen och rör tills den löst upp sig. 5. Tillsätt rågsikt ägg, salt, honung. 6. Tillsätt nästan allt vetemjöl och arbeta degen 10 minuter i maskin. 7. Låt degen jäsa i 30 minuter. 8. Smörj en långpanna med smör. Jag använde en som var 35*40cm. 9. Kavla ut degen lite och tryck ut den jämnt över hela plåten. 10. Skär bröden i fyrkanter. 11. Låt jäsa i ca 30 minuter. 12. Sätt ugnen på 225 grader. 13. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över de fröer du vill ha på. 14. Baka mitt i ugnen i 13-15 minuter tills brödet har fått fin färg. Jag brukar även lyfta på brödet lite i kanten så att man ser att det är gyllene under. 13. Låt bröden svalna på galler. Älskar du också att baka i långpanna så kan du kika in här, där har jag samlat massor av recept! Baka i långpanna