Ni som följer mig här vet ju att jag älskar nybakade scones till frukost på helgerna! Denna gång testade jag att göra fröscones och de blev verkligen supergoda! Lite mer att tugga på än de scones som man bara gör på vetemjöl. Du hänger väl med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika så du inte missar något gott! Scones med fröer, 4 st. 4 dl rågsikt 2 tsk bakpulver 0,5 dl solros 0,5 dl pumpafrön 0,5 tsk salt 50 g smör 2 dl mjölk + frön att dekorera med Gör så här: 1. Sätt ugnen på 250 grader. 2. Blanda rågsikt, bakpulver, solros och pumpafrön samt salt i en bunke. Finfördela smöret i mjölblandningen. 3. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg. 4. Tippa ur degen på en plåt med bakplåtspapper. Med lite mjöl på fingrarna trycker du ut den till en cirkel på cirka 30 cm i diameter. Skär brödet i 4 lika stora delar. 5. Tryck på lite extra fröer och baka mitt i ugnen i 10-12 minuter tills det fått fin färg både över och under brödet. Vill du ha fler goda recept på scones så hittar du alla mina recept här: Scones