Nybakat till frukost, kan det bli bättre än så?? Jag bakar ofta mina fluffiga frukostfrallor med ljust mjöl, men idag så råkade jag köpa fel mjöl, så det fick bli fullkornsfrallor och de blev precis lika goda, och lite extra fibrer till magen! Fullkornsfrallor, 30 stycken 50 g jäst 2,5 dl vatten 2,5 dl mjölk 2 msk honung 13 dl vetemjöl special fullkorn 2 tsk salt 100 g rumsvarmt smör Pensling : 1 ägg Fröer, t.ex vallmo, sesam eller pumpafrön. Gör så här: 1. Smula jästen i en bunke. Ljumma upp vatten och mjölk till cirka 35-37 grader (fingervarmt) 2. Lös upp jästen med degvätskan. Tillsätt honung, mjöl och salt och börja arbeta ihop degen. 3. Tillsätt smöret och arbeta degen i 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand tills du har en smidig och elastisk deg som släpper från kanterna från bunken. 4. Täck bunken med en duk och låt jäsa 30 minuter. 5. Ta upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Forma degen till en rulle och dela i 30 lika stora delar. Rulla till runda frallor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Täck med en duk och låt jäsa ytterligare 30 minuter. 6. Sätt ugnen på 250 grader. 7. Pensla frallorna med uppvispat ägg och strö över valfria frön. 8. Baka mitt i ugnen 8-10 minuter tills frallorna har fått fin färg. 9. Låt svalna på galler, sedan är det bara att provsmaka. Frallorna går utmärkt att frysa och ta fram till frukost. Vill du ha fler tips på goda frallor och bröd så hittar du alla mina recept här: Fredriks bröd För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Gillar du fulkornsfrallor som är lite grövre så ska du testa mina grova osötade frallor, så goda och smakrika! Receptet hittar du här: Grova frallor