Glutenfritt bröd är inte det lättaste, men något som är riktigt enkelt är filmjölkslimpa! Det är bara att blanda ihop alla ingredienser och ha i formen och baka av! Grov filmjölkslimpa 250 g bovetemjöl 50 g majsmjöl 35 g havregryn 20 g krossat linfrö 1 msk psylliumhusk 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 5 dl filmjölk 0,5 dl ljus sirap Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på 1,5 liter med bakplåtspapper. 2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. 3. Tillsätt filmjölk och sirap och rör ihop till en jämn deg. 4. Fyll formen med degen, strö lite bovetemjöl ovanpå och baka i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter. 5. Låt brödet svalna 10 minuter i formen, och sedan helt innan du skär upp det. TIPS: För ett ännu saftigare bröd, använd fjällfil som har en högre fetthalt än vanlig fil. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika