De här glutenfria frallorna med morot blev så goda! Morötterna gör brödet både saftigt och lite naturligt sött. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Glutenfria frallor med morot, 16 st 5 dl vatten 50 g jäst 2 dl rivna morötter 700 g glutenfri mjölmix (Jag använde Lailas blå) 1 msk honung 1 tsk salt 0,5 dl olja Pensling: 1 ägg Gör så här: 1. Ljumma vattnet till 37 grader. 2. Smula jästen i en bunke och rör ut med vattnet. 3. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen cirka 5 minuter i maskin. 4. Täck bunken och låt jäsa 30 minuter. 5. Tippa upp degen på bakbordet och rulla 16 lika stora frallor och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Använd lite extra mjölmix och det blir fastnar på fingrarna. 6. Täck med duk och låt jäsa 30 minuter. 7. Sätt ugnen på 225 grader varmluft. 8. Pensla frallorna med uppvsipat ägg och baka mitt i ugnen 12-15 minuter tills de fått fin färg och känns lätta. Vill du ha fler glutenfria recept så hittar du massor av inspiration här: Baka glutenfritt