Jag har fått frågan om glutenfritt bröd utan att använda mjölmix, och det här receptet blir ett riktigt gott glutenfritt bröd. Jag gjorde glutenfria fröfrallor och toppade med olika sorters fröer. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Glutenfria fröfrallor, 12 stycken25 g jäst4 dl ljummet vatten150 g bovetemjöl125 g majsmjöl20 g psylliumhusk1 tsk salt1 ägg till pensling+ Valfri topping, t.ex solros, pumpa eller vallmofrönGör så här:1. Rör ut jästen i vattnet.2. Mät upp bovetemjöl, majsmjöl, psylliumhusk och salt i en bunke och blanda samman.Tillsätt i degvätskan och rör ett par minuter tills det har svällt till en lös deg.3. Täck bunken med bakduk och låt jäsa 30 minuter.4. Antingen klickar du ut degen på bakplåtspapper på en plåt med hjälp av en sked eller såblöter du händerna med olja och formar bullar.5. Låt jäsa på plåten under en bakduk i 30 min.6. Sätt ugnen på 200 grader.7. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö på valfri topping.8. Baka mitt i ugnen i cirka 20 minuter tills bröden har fått fin färg.9. Låt svalna helt innan du skär upp bröden då de behöver tiden för att sätta sig. Vill du ha fler goda glutenfria recept så hittar du fler recept här: Glutenfritt