Scones i alla dess former och smaker, det bästa jag vet på helgen! Här är recept på glutenfria scones! Jag gjorde dem små och stansade ut rundlar, men det går bra att göra som klassiska scones också och latta ut hela degen och dela i fyra delar, baka dem bara någon minut till då. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Glutenfria scones, 10-12 st 4 dl glutenfri mjölmix (Jag använde Lailas blå) 0,5 tsk salt 1 tsk bakpulver 75 g smör 1,5 dl mjölk Pensling: 1 ägg Gör så här: 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Blanda mjölmix, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop till en smulig deg. 3. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. 4. Kavla degen till cirka 2 cm tjocklek, stan sa ut rundlar med en utstickare eller ett litet glas. 5. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och pensla med uppvispat. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter tills de fått fin färg. 6. Servera varma med goda tillbehör. Vill du ha fler recept på olika scones? Då hittar du massor här: Scones recept