Det är många som frågar mig om glutenfria recept och då gärna utan mjölmix. Här är ett recept på glutenfria bröd utan mjölmix som är supergoda! Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept! Glutenfria tekakor, 12 stycken 4 dl mjölk 50 g jäst 50 g smör 100 g glutenfritt havremjöl 140 g bovetemjöl 30 g psylliumhusk 1 tsk salt 1 tsk brödkryddor 1 ägg 2 msk honung 1 ägg till pensling Gör så här: 1. Ljumma mjölken till 37 grader. 2. Smula jästen i en bunke och rör ut med mjölken. 3. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål. 4. Vispa ner de torra ingredienserna i mjölken tillsammans med det smälta smöret, ägg och honung. Vispa till en jämn smet. Smeten sväller under jäsningen så den är väldigt lös till att börja med. Täck bunken med bakduk och låt jäsa 30 minuter. 5. Klä två plåtar med bakplåtspapper. Klicka ut cirka 0,5 dl deg och forma till rundlar med baksidan av skeden. Täck med bakduk och låt jäsa i 30 minuter. 6. Sätt ugnen på 200 grader. 7. Pensla bröden med uppvispat ägg och baka mitt i ugnen i 15-18 minuter tills bröden har fått fin färg. 8. Låt bröden svalna på plåten. TIPS: Hittar du inte glutenfritt havremjöl så kan du enkelt göra det själv. Mixa glutenfria havregryn till ett fint pulver, vips så har du glutenfritt havremjöl! Glutenfritt bröd saknar som sagt gluten så det är lite klurigt att forma bröden. Jag klickar ut och formar bröden med baksidan med en sked. Om det skulle klibba så kan du fukta skeden med lite vatten först. Vill du ha tips på fler glutenfria bakverk hittar du flera här: Glutenfritt