Häromdagen bakade jag mitt godaste bananbröd, det är ett så enkelt recept och jag hade en hel klase bananer som började bli väldigt bruna. Emil blev lite avis så jag testade att göra samma bröd fast glutenfritt till honom. Det här blev på riktigt ett av de godaste glutenfria bröd jag testat. Riktigt matigt och härligt att bita! Glutenfritt bananbröd går supersnabbt att göra också! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Det här är ett bröd, inte en sockerkaka. Det är lite sött av bananen, och det är det som är så gott! Glutenfritt Bananbröd, ett bröd 2 mogna bananer 2 dl glutenfria havregryn 4 dl glutenfri mjölmix (Jag använde Lailas gula) 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 2 dl filmjölk Dekoration 1 banan Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader, klä en form med bakplåtspapper. 2. Mosa bananerna. 3. Blanda havregryn, mjölmix, bikarbonat och salt i en skål. 4. Blanda ner de mosade bananerna och filen och rör ihop till en smet. 5. Fördela smeten i formen. Dela en banan på hälften och lägg på toppen av smeten. 6. Ställ brödet i nedre delen av ugnen och baka det ca 35-45 minuter 7. Låt brödet svalna innan du skär upp det.